De kracht van de communicatie over Stichting ZorgDier zijn de verhalen van de vrijwilligers, zorgmedewerkers en de mensen die worden bezocht door een ZorgDierteam. Deze zijn vaak mooi, ontroerend en laten goed zien waarom wij dit werk doen. Stichting ZorgDier zoekt een vrijwilliger of stagiaire die deze verhalen kan verzamelen (door interviews af te nemen en bezoeken af te leggen) en kan opschrijven.
De verhalen worden gebruikt voor
- Een boek over het werk van Stichting ZorgDier (in eerste instantie digitaal, wanneer mogelijk ook gedrukt)
- Items voor de nieuwsbrief en de website
- Content (quotes uit de interviews) voor onze social media (Facebook, twitter)
We zoeken iemand met schrijfervaring (liefst journalistieke achtergrond) die ongeveer 5 uur in de week wil besteden aan vrijwilligerswerk. Voor een stagiaire gaan we uit van een inzet van twee tot zes maanden.
Het is belangrijk dat je affiniteit hebt met dieren en/of gezondheidszorg/welzijn.
Wat krijg je er voor terug
- Je wordt meegenomen in het totale redactieproces, van het bedenken van ideeën tot aan de vormgeving van zowel het boek als de nieuwsbrief.
- Je krijgt een reiskostenvergoeding voor het afnemen van de interviews en de bezoeken.
- Uiteraard kun je, als je eigen dier geschikt is, ook zelf aan een zorgdiercursus deelnemen.
- Je draagt bij aan het zichtbaar maken van dankbaar vrijwilligerswerk.
Meer informatie
Stuur een korte motivatie plus CV naar:
Stichting ZorgDier Nederland
Jan van Summeren
secretariaat@zorgdier.nl
Tel. 06 105 92 212
Stichting ZorgDier Nederland
Zorg kan niet zonder dieren!
Als je samen met dieren leeft en liefde deelt sta je er niet bij stil dat dit plotseling voorbij kan zijn. Door ziekte of ouderdom zijn dierenliefhebbers meestal niet meer in staat voor hun eigen huisdier te zorgen. Vaak gaat dit samen met opname in een ziekenhuis of zorginstelling. Niet meer voor jezelf kunnen zorgen en afstand van je huisdier moeten doen zijn grote drama’s in het leven van mensen. Stichting ZorgDier Nederland werft vrijwillige huisdierbegeleiders met honden en katten die na gedegen selectie en training wekelijks bezoeken brengen aan mensen met psychische problemen, verstandelijke beperkingen en kwetsbare ouderen. Zij kijken vreugdevol uit naar het bezoek van ‘hun’ ZorgDier-team en laten in de meeste gevallen een zichtbare vooruitgang zien. Effecten als ontspanning, plezier, praten met anderen, beweging, uithoudingsvermogen, zelfvertrouwen, motivatie en concentratie zijn een direct en wetenschappelijk aangetoond gevolg van het contact met zorgdieren.